Δευτέρα, Ιουλίου 10, 2006

Καραμανλής: "Οχι κομματικές σκοπιμότητες στην Παιδεία"

Να μείνει η Παιδεία μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, καθώς αποτελεί υπόθεση εθνική, ζήτησε την Πέμπτη το βράδυ ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του υπουργείου Παιδείας στο Αιγάλεω για την επιβράβευση των αριστούχων μαθητών των γυμνασίων της Δυτικής Αττικής. "Η Παιδεία έχει ως κυρίαρχο στόχο τη διάπλαση ελεύθερων, υπεύθυνων, δημοκρατικών πολιτών, Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη, είναι καθήκον της πολιτείας, είναι εθνική υπόθεση και γι' αυτό απαιτεί πολιτική χωρίς κομματικές σκοπιμότητες" τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας την Παρασκευή στη συνδιάσκεψη του κόμματός του για τη νεολαία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάλεσε τους νέους να επαναστατήσουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για την παιδεία. "Η πολιτική Καραμανλή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αποβλέπει στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας" τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου. "Καλούμε όλους να αντιδράσουν σε μια αντίληψη που θέλει τον πολίτη εξαρτημένο. Καλούμε τους νέους σε επανάσταση ελευθερίας και αξιοπρέπειας" πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι εννοεί την επανάσταση ως συμμετοχή.

Πηγή Mega Channel


Όλα καλά και όλα ωραία. Που το βλέπω το ωραία; Τέλος πάντων. Σας παρακαλώ! Δέν υπάρχουν κομματικές σκοπιμότητες στην παιδεία! Απλά κάθε φορά που αλλάζει υπουργος παιδείας, λέει "Ας κάνω κάτι για να φανεί στον κόσμο οτι δέν καθόμουν τοσο καιρό, αλλα δούλευα". Όντως δούλευε... Εμάς τους μαθητές. Αρχικά, ερχεται η κατάργηση των Πανελλαδικών στην Β' Λυκείου.Μετά, μειώνονται τα μαθήματα απο 9 σε 6. Έρχεται και το "πλαφόν"-όπως θέλουν να το ονομάζουν τα ΜουΜουΕ-του 10 και μένουμε στην απ'έξω. Γιατι όπως και να το κάνουμε, πιό εύκολα πέφτει ο βαθμός εάν γράψεις χαλια στο 1 απο τα 6, και πιό δυσκολα στο 1 απο τα 9.

Τώρα θα μου πείς "Τι κάθεσαι και ασχολεισαι; Άκρη δέν θα βρεις". Το ξέρω οτι δέν θα βρώ ακρη, αλλα εάν το κάνουν αυτο το 25% των μαθητών (εάν αρχίσουν να τα χώνουν και να πιέζουν το Υπουργείο Παιδείας), με έναν μαγικό τρόπο, όλα θα καλυτερέψουν. Είπαμε, να μήν περνάνε όλοι. Αλλα οι μισοί σχεδόν έμειναν απέξω (μαζί του και εγώ).

Next time παίδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: