Τρίτη, Ιουλίου 11, 2006

Ο ΕΣΡ και το χαράτσι του

Την επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 αποφάσισε κατά πλειοψηφία το ΕΣΡ στη συνεδρίαση την Τρίτη για την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», για παραβίαση των διατάξεων περί προστασίας ανηλίκων. Επίσης στον ίδιο σταθμό επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ για υπέρβαση χρόνου διαφημιστικών μηνυμάτων.
Στο τηλεοπτικό κανάλι Mega επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ κατά πλειοψηφία
για την εκπομπή «Κοινωνία ώρα 8» για παραβιάσεις των διατάξεων περί προστασίας ανηλίκων και περί τεκμηρίου αθωότητας. Στο ίδιο κανάλι επιβλήθηκε και πρόστιμο 30.000 ευρώ κατά πλειοψηφία, διότι δεν απομακρύνει τις εγκαταστάσεις του από το ναό της Αφαίας στην Αίγινα, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις που του έχουν γίνει για το θέμα αυτό από το ΕΣΡ.
Το οχλήσεις δέν το κατάλαβα. Τέλος πάντων, δεν ασχολείται το ΕΣΡ με τους παράνομους σταθμούς, οι εγκαταστάσεις του Mega στο ναό της Αφαίας τους πείραξε λές και είναι μέσα στο Ναο... Όμως, στα άλλα κανάλια (CallMe: Alpha, Star) δέν επιβάλανε πρόστιμο. Anyway, μακάρι να ασχοληθούν και με όλα τα άλλα ζητήματα έτσι

Εξάλλου το ΕΣΡ εξέδωσε υπόδειξη προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς:
α. Να μην προβάλλονται οι τηλεφωνικές γραμμές και οι αριθμοί αποστολής γραπτών μηνυμάτων κατά την επανάληψη προγραμμάτων τηλεπαιχνιδιών, διότι σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να παραπλανηθούν οι τηλεθεατές ότι πρόκειται για ζωντανό τηλεπαιχνίδι.
β. Οι επαναλήψεις των εκπομπών να μην μεταδίδονται με τη σήμανση που είχαν προβληθεί, αλλά με τη σήμανση που αρμόζει στην ώρα προβολής της επανάληψης. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε ό,τι αφορά τη ζώνη του παιδικού προγράμματος και το ΕΣΡ με την υπόδειξή του υπενθυμίζει ότι όποια προγράμματα κατατάσσονται στη δεύτερη κατηγορία, όπου είναι επιθυμητή η γονική συναίνεση, απαγορεύεται να μεταδίδονται σε ζώνη παιδικού προγράμματος, καθώς επίσης και μισή ώρα πριν και μετά τη ζώνη αυτή.
γ. Η Ολομέλεια του ΕΣΡ θεωρεί απαραίτητη τη χρήση της ένδειξης (Ε) της επανάληψης, σε όλα τα προγράμματα που μεταδίδονται σε επανάληψη.

Πηγή In.gr


Ναι, μιάς και δέν τα ξέρουν ήδη οι τηλεοπτικοί σταθμοί, εσάς περίμεναν (άσχετα που δέν τα εφαρμόζουν όλα)... Θα μου πείτε πού κολλάει αυτό με το θέμα του blog μου; Δέν κολάει, απλά τσατίζομαι όταν βλέπω κάτι τέτοια στα Ειδησεογραφικά portal...

Καλό κουράγιο σε όσους περιμένουν να φύγουν για διακοπές! Εγώ μάλλον δέν θα φύγω...

Till' next time, Have a nice Ζέστα! ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: