Δευτέρα, Ιουλίου 10, 2006

Η Microsoft ανακοίνωσε την Πέμπτη πως θα προσφέρει ελεύθερο λογισμικό που θα επιτρέψει στο Word, Excel και PowerPoint να χειριστεί έγγραφα "αντιπάλων" σχημάτων τεχνολογίας όπως το γνωστό " Open Document Format " (ODF) , που συναντάμε σε σουίτες γραφείου ανοιχτού λογισμικού όπως το Open Office και το Star Office .
To σημαντικό είναι πως το συγκεκριμένο λογισμικό θα διαθέτει άδεια open source και θα υποστηρίζεται ως add-ins για διάφορες εκδόσεις του Microsoft Office .
Σχετικά με τους φόβους που υπήρχαν για το εαν οι μελλοντικές εκδόσεις της σουίτας γραφείου της Microsoft θα είναι ή όχι σε θέση να διαβάσουν παλαιότερα αρχεία η Microsoft δηλώνει πως τα translation tools θα είναι ευρέως διαθέσιμα στη βιομηχανία για να επιταχύνουν τη διαλειτουργικότητα των εγγράφων και να επεκτείνουν την ελεύθερη επιλογή των πελατών μεταξύ OpenXML και άλλων τεχνολογιών.
Πιο συγκεριμένα, το Open XML Translator θα υπάρξει διαθέσιμο στο γνωστό ιστοχώρο του SourceForge.net !
Το λογισμικό στο SourceForge.net θα μεταφράζει τα έγγραφα του Word σε OpenDocument και αντίστροφα, και θα είναι συμβατό με τις παλαιότερες εκδόσεις του Office με τελικό σχέδιο την γενική κάλυψη του Μicrosoft Office και μέσα απο το Excel και PowerPoint .
Ουάου! Κύριε Μπίλ, μας αφήσατε άφωνους! Μήπως πήρατε χαμπάρι, κύριε Μπιλ, οτι εάν δέν κάνετε κάτι τέτοιο χάνετε υποψήφιους αγοραστές ε;
Επειδή έχουμε ξεφύγει λίγο απο το θέμα του blog, άς κάνουμε μία "ανασκόπηση" για την beta έκδοση του Office 2007.

Είπα κι εγώ να κατεβάσω την έκδοση του Office 2007 απο την κυρα-Microsoft. Τί το ήθελα... Το μετάνιωσα! Αφού τελείωσε το download γύρω στις 2 τα χαράματα, λέω άντε ας το εγκαταστήσω και ας πέσω μετά για ύπνο.

Αμ δέ... Αμ δέ... Όχι, έπεσα για ύπνο. Το Office δέν εγκαταστάθηκε. Γιατί; Ανοίγω το αρχείο εγκατάστασης του Office, και μου λέει "The installation of this package failed." Οι κύριοι εκεί στην Microsoft, έχουν σκεφτεί μέχρι και την τελεία. Όμως έναν σωστό installer δέν λέν να κάνουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: