Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2006

Zidane Zidane, που ολοι σε... αντιγράφουν :P

Τι τραβάει και αυτός ο καημένος... Εμ, ανθρωπέ μου τί την ήθελες την κεφαλιά; τελος πάντων, αυτό το αναλύσαμε (εγώ δηλαδή :P) εδώ

Δείτε δύο video...
1) Πώς είδαν οι Ιταλοί το σκηνικό
2) Ένας νέος τρόπος για να λύσετε τα προβλήματα σας


Καλή...παρακολούθηση :P

Have fun till next time...

Χρήσιμα προγράμματα!

Καλοκαίρι, καλοκαίρι... 2 μέρες είχα να γράψω, και ζητώ συγνώμη, αλλα είχα ενα πρόβλημα υγείας... Όχι κατι σοβαρό... Τέλος πάντων. Καθώς surfαρα στο Internet τώρα, βρήκα κάποια προγράμματα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν...

WOL
Είστε σe lan, και ο κολλητός σας, που μένει στο διπλανό διαμέρισμα σας είπε να ανοιξετε τον υπολογιστή του, για να κατεβουν τα αρχεία που θέλει μέσω της DSL που πληρώνετε απο κοινού, επειδή πρέπει να φύγει. Ξεχνάει να σας δώσει τα κλειδιά του. Εσείς έχετε προνοήσει να του πείτε να ενεργοποιήσει το Wake-On-Lan απο το BIOS του υπολογιστή του, και με αυτό το προγραμματάκι, ανοίγει το PC του, και αρχίζει το ανελέητο κατέβασμα...

PowerTask
Χμ... Γ*μ*τ* γράφω ενα dvd και πρέπει να φύγω... Αλλα σε 15 λεπτα θα τελιώσει... Τι να κάνω; Κατεβάστε αυτό το πρόγραμματάκι, ρυθμίστε το σε πόση ώρα (ή τί ώρα) θέλετε να κλείσει το PC σας, και τα αναλαμβάνει μόνο του, αυτοματα...

Να σας προτείνω και κάποια άλλα:

Avast Antivirus Free Edition. Δέν χρειάζεται συστάσεις, είναι ένα απο τα καλύτερα free AntiVirus Programs...
Winamp. Ο γνωστότερος και καλύτερος ανταγωνιστής του Microsoft Windows Media Player.
Firefox. Δέν χρειάζεται συστάσεις, ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Web browser. Κατεβάστε τον χωρίς αμφιβολίες


Ελπίζω να "βούλωσα" το κενό αυτλων των 2 ημερών :)

Have fun!

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2006

Laptop...Αυτοκίνητα

Όχι δέν είναι μικρότερα αυτοκίνητα :P Καθώς διάβαζα το PC Master (το διαβάζω κάθε μήνα), διάβασα ένα αρθράκι (ναί είναι πολύ μικρο :P) για την καινούρια σειρά των Laptop της ASUS. Και το όνομα αυτής, ASUS-Lamborghini VX1. Οι φορητοί αυτοί, λέει, έχουν εκπληκτική ποιότητα και εκπληκτικό σχεδιασμό - Σχολιο: Αν δέν πατάει 250-300 τελική χωρίς πείραγμα, δέν λεει! :P -

Γιά να δουμε κάποια παραπάνω χαρακτηριστικά: Κομψή & Λεία επιφάνεια - Η αεροτομή που πήγε; Αεροδυναμικό σχήμα δέν θα έχει; Τί κρίμα :P-, Οθόνη 15 ιντσών, και υποστηρίζουν ηνς τεχνολογία της nVidia για γραφικά που ακούει στο όνομα - Και το ονομα αυτού - GeForceGo7400VX Special Edition και την τεχνολογία Splendid Video Intelligence Technology. Και σάς παρακαλώ, είναι και trendy! Διατίθεται σε μαύρο, αλλα και σε κιτρινάκι. -Αχ, θα πέσουν τα κοριτσάκια στα laptop:P. BTW, στα πόσα κυβικά θα είναι η στανταρ έκδοση :P -

Τελος πάντων, όλα τα είχαμε τα laptop της Lamborghini μας έλειπαν!

Have a nice...flight!

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2006

«Προσέβαλα τον Ζιντάν, γιατί ήταν υπερβολικά αλαζόνας» παραδέχεται ο Ματεράτσι

Στη γνωστή ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport μίλησε ο Μάρκο
Ματεράτσι για την επίμαχη φάση της διένεξής του με τον Ζινεντίν Ζιντάν, την
κεφαλιά που δέχθηκε από τον Γάλλο άσο και τη συνεπακόλουθη αποβολή του
τελευταίου. «Ναι, τον πρόσβαλα, γιατί ήταν υπερβολικά αλαζόνας» παραδέχθηκε, δίχως όμως να αποκαλύψει ποια ήταν η επίμαχη φράση που εξόργισε τον «Ζιζού».
Η γαλλική κοινή γνώμη στέκεται πάντως στο πλευρό του Ζιντάν, καθώς το 61%
των ερωτηθέντων σε δημοσόπηση της εφημερίδας Le Parisien συγχωρεί τον
Γαλλοαλγερινό σταρ για την ενέργειά του, ενώ αντίθετη γνώμη έχει μόλις το
27%. Παράλληλα, το 52% δηλώνει ότι κατανοεί την ενέργειά του, ενώ ένα
ποσοστό 32% τη θεωρεί αδιανόητη.«Τον κράτησα από τη φανέλα μόνο για λίγα
δευτερόλεπτα. Γύρισε προς το μέρος μου, μου μίλησε με χλευαστικό τρόπο, με
κοίταξε με υπερβολική αλαζονεία από πάνω μέχρι κάτω και μου είπε: 'Εάν
θέλεις πραγματικά τη φανέλα μου, θα σου τη δώσω μετά τον αγώνα'. Του απάντησα με μια προσβολή, είναι αλήθεια» εξομολογείται ο Ιταλός αμυντικός στην εφημερίδα.
Ερωτηθείς εάν η προσβολή προς τον Ζιντάν είχε στόχο την αδελφή του
Γάλλου άσου, όπως αναφέρουν αρκετά διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο οπισθοφύλακας της Ίντερ υπογράμμισε: «Ήταν μια προσβολή από εκείνες, τις οποίες κάποιος σκοπεύει να πει δεκάδες φορές και οι οποίες μας ξεφεύγουν συχνά μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
«Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι δεν τον αποκάλεσα τρομοκράτη. Δεν
είμαι καλλιεργημένος, δεν ξέρω τι είναι ένας ισλαμιστής τρομοκράτης και ο
μοναδικός τρομοκράτης μου είναι αυτή» είπε στη συνέχεια ο Ιταλός διεθνής,
γυρνώντας προς τη 10 μηνών κόρη του, η οποία κοιμόταν στο πλευρό του στο
αεροπλάνο, κατά την επιστροφή της «σκουάντρα ατζούρα» στη Ρώμη, και κατέληξε: «Σίγουρα δεν έβρισα ούτε τη μητέρα του Ζιντάν. Για μένα η μητέρα είναι ιερό πρόσωπο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Corriere della Sera αναφέρει σε άρθρο της
για τη διένεξη των δύο παικτών πως ο Ματεράτσι έχασε τη μητέρα του σε ηλικία 14 ετών και πως σίγουρα δεν θα πρόσβαλε αυτή του Ζιντάν.Πάντως, σύμφωνα με
δημοσιεύματα αρκετών βρετανικών εφημερίδων, την «έκρηξη» του Ζιντάν προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ματεράτσι τον αποκάλεσε «γιο πόρνης τρομοκράτισσας», με αποτέλεσμα ο Γάλλος να του ρίξει... κουτουλιά στο στέρνο.
Αφού συμβουλεύθηκαν ειδικούς, οι οποίοι μπορούν να «διαβάζουν» τα χείλη, οι Times, η Sun και η Daily Mail καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Όταν ο Ζιντάν απομακρύνεται, ο Ματεράτσι του λέει: «Όλοι ξέρουν ότι είσαι γιος πόρνης τρομοκράτισσας». Αποτέλεσμα αυτής της προσβολής ήταν ο εκνευρισμός του άλλου και η απώλεια της ψυχραιμίας του, με τα γνωστά αποτελέσματα...

Πηγή In.gr


Σε αυτήν την περίπτωση τον συγχωρώ τον Zidane, αλλα δέν νομίζω ρε φίλε να εγίνε έτσι ακριβώς...Προσπαθούν μάλλον τα ΜΜΕ να τα μπαλώσουν για την παπαριά (σόρρυ για την εκφραση) που έκανε ο Zidane. Φίλε όπως έγραψα και πιό πρίν, μπάλα παιζεις, όχι Kick-Boxin' ;) ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ!

Τέλος πάντων, Have Fun!

Ο ΕΣΡ και το χαράτσι του

Την επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 αποφάσισε κατά πλειοψηφία το ΕΣΡ στη συνεδρίαση την Τρίτη για την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», για παραβίαση των διατάξεων περί προστασίας ανηλίκων. Επίσης στον ίδιο σταθμό επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ για υπέρβαση χρόνου διαφημιστικών μηνυμάτων.
Στο τηλεοπτικό κανάλι Mega επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ κατά πλειοψηφία
για την εκπομπή «Κοινωνία ώρα 8» για παραβιάσεις των διατάξεων περί προστασίας ανηλίκων και περί τεκμηρίου αθωότητας. Στο ίδιο κανάλι επιβλήθηκε και πρόστιμο 30.000 ευρώ κατά πλειοψηφία, διότι δεν απομακρύνει τις εγκαταστάσεις του από το ναό της Αφαίας στην Αίγινα, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις που του έχουν γίνει για το θέμα αυτό από το ΕΣΡ.
Το οχλήσεις δέν το κατάλαβα. Τέλος πάντων, δεν ασχολείται το ΕΣΡ με τους παράνομους σταθμούς, οι εγκαταστάσεις του Mega στο ναό της Αφαίας τους πείραξε λές και είναι μέσα στο Ναο... Όμως, στα άλλα κανάλια (CallMe: Alpha, Star) δέν επιβάλανε πρόστιμο. Anyway, μακάρι να ασχοληθούν και με όλα τα άλλα ζητήματα έτσι

Εξάλλου το ΕΣΡ εξέδωσε υπόδειξη προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς:
α. Να μην προβάλλονται οι τηλεφωνικές γραμμές και οι αριθμοί αποστολής γραπτών μηνυμάτων κατά την επανάληψη προγραμμάτων τηλεπαιχνιδιών, διότι σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να παραπλανηθούν οι τηλεθεατές ότι πρόκειται για ζωντανό τηλεπαιχνίδι.
β. Οι επαναλήψεις των εκπομπών να μην μεταδίδονται με τη σήμανση που είχαν προβληθεί, αλλά με τη σήμανση που αρμόζει στην ώρα προβολής της επανάληψης. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε ό,τι αφορά τη ζώνη του παιδικού προγράμματος και το ΕΣΡ με την υπόδειξή του υπενθυμίζει ότι όποια προγράμματα κατατάσσονται στη δεύτερη κατηγορία, όπου είναι επιθυμητή η γονική συναίνεση, απαγορεύεται να μεταδίδονται σε ζώνη παιδικού προγράμματος, καθώς επίσης και μισή ώρα πριν και μετά τη ζώνη αυτή.
γ. Η Ολομέλεια του ΕΣΡ θεωρεί απαραίτητη τη χρήση της ένδειξης (Ε) της επανάληψης, σε όλα τα προγράμματα που μεταδίδονται σε επανάληψη.

Πηγή In.gr


Ναι, μιάς και δέν τα ξέρουν ήδη οι τηλεοπτικοί σταθμοί, εσάς περίμεναν (άσχετα που δέν τα εφαρμόζουν όλα)... Θα μου πείτε πού κολλάει αυτό με το θέμα του blog μου; Δέν κολάει, απλά τσατίζομαι όταν βλέπω κάτι τέτοια στα Ειδησεογραφικά portal...

Καλό κουράγιο σε όσους περιμένουν να φύγουν για διακοπές! Εγώ μάλλον δέν θα φύγω...

Till' next time, Have a nice Ζέστα! ;)

In.GR πήγε διακοπές!

Μάλλον το in.gr πήγε διακοπές, και μας άφησε με τους "έκτακτους"! Ποιος ξέρει; Πάντως το δικαίωμα για αυτό που διαβάζετε τώρα, το έδωσε ένα άρθρο. Δείτε την παρακάτω εικόνα, και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Δέν μπορώ να πώ. Καλή δουλειά κάνουν τα παλικάρια, αλλα λίγη προσοχή ρε παιδιά, δέν βλάπτει...

Ίσως το προλάβετε στην σελίδα του In. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το άρθρο. Είμαι δαιμόνιος ε; :D

"OTE ON THE BROADBAND" ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ

Η τεχνολογική Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης "ΟΤΕ on the Broadband" - Ευρυζωνικές Υπηρεσίες ΟΤΕ, συνεχίζει το ταξίδι που πραγματοποιεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έτσι, μετά την έναρξη του προγράμματος στο Μπουρνάζι, δεύτερος σταθμός του ήταν Κεντρική Πλατεία του Θησείου (Ερμού & Ασωμάτων) όπου παρέμεινε από την Πέμπτη 6 Ιουλίου έως την Κυριακή 9 Ιουλίου.

Eπισκέπτες όμως αυτή τη φορά δεν ήταν μονάχα όσοι παρευρέθησαν στην Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης "ΟΤΕ on the Broadband" - Ευρυζωνικές Υπηρεσίες ΟΤΕ στο Θησείο. Την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης, "επισκέφθηκαν" χιλιάδες τηλεθεατές από ολόκληρη την Ελλάδα που την Παρασκευή 17.00 – 18.30 παρακολουθούσαν ζωντανά την εκπομπή της ΕΤ1 "Μένουμε Ελλάδα" μέσω απευθείας δορυφορικής σύνδεσης που παραχώρησε η Hellas Sat ειδικά για το γεγονός. Ακολούθησε μουσικό event με τον γνωστό ραδιοφωνικό μουσικό παραγωγό και dj Κώστα Ζήκο που παρακολούθησε πλήθος κόσμου από την ειδικά τοποθετημένη γιγαντοοθόνη, τεχνολογίας LED.

Πηγή ΟΤΕ
 
Εμ, τί τώρα... Οργανώνουμε μονάδες ενημέρωσης για τις Ευρυζωνικές Υπηρεσίες. Ενημερώνει όμως κανένας εάν υπάρχουν διαθέσιμες πόρτες στο DSLAM της περιοχής; Γιατί εάν δέν υπάρχουν, τζάμπα κόπος είναι! Δέν κοιτάνε να ξοδέψουν κανένα ευρώ να αναβαθμίσουν το δίκτυο aDSL μήπως πιάσουμε καμιά ταχύτητα κοντά σε αυτήν που πληρώνουμε (384kbps -> 48, 512kbps ->64, κλπ).
 
Τέλος πάντων, θα δείξει στο μέλλον για την ευρυζωνικότητα. Have a nice time!

Αλλαγές στο Blog!

Έχω κάνει μερικές μικρο-αλλαγές στο blog. Όπως βλέπετε, πλέον το κατάστημα περιέχει ΚΑΙ λογότυπο, με σύμβολο, τον Γκαντέμη, Call me I-Break-Walls-When-I-Walk-In-Front-Of-Them, Κωσταντίνο Μητσοτάκη. Εάν σταματήσω σε κάποια φάση να γράφω, τότε έπεσε το ταβάνι και με χτύπησε, ή κάηκε ο υπολογιστής μου! Ίσως είναι η ιδέα μου, αλλα δέν μοιάζει με τον Δρακουμέλ απο τα στρουμφάκια?

Τέλος πάντων, ας μήν πολυγράφω γι'αυτόν, γιατί θα πέσει το Blogger.com, και είναι κρίμα :P

Σύντομα έρχονται περισσότερες αλλαγές στο Blog, με νέα εμφάνιση, ένα καλύτερο Logo (στο ίδιο στύλ πάντα :P ), και ποιός ξέρει τί αλλο θα σκεφτώ. Εάν έχετε να προτείνετε κάτι, send me an email @ jpapad2003 [at] gmail [dot] com, ή προσθεστε με στο MSN σας support700@hotmail.com. Και πού ξέρετε... Ίσως πέσει και το δικό σας σπίτι :P

Mudial is over (επιτέλους!)

Προσωπικά δέν είμαι της μπάλας, αλλα υποστήριζα την Γαλλία στο mudial.ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτο που θα διαβάσετε είναι εντελώς αντιφατικό με ότι έγραψα πρίν...

Πολύ το γουσταρα που ο Zidane έφαγε κόκκινη. Αυτό δέν είναι kick-box ρε αδερφε... Μπάλα παίζεις.. ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΡΕΕΙΙ...
Τέλος πάντων, η Ιταλία κέρδισε το κύπελο, ο Zidane έδωσε "μαύρο" (ή καλύτερα κόκκινο?) τέλος στην καριέρα του, με την κεφαλιά που έριξε.
Λοιπόοον... Μετά το τέλος του αγώνα, οι "Ιταλοι" τρέξανε να φάνε μακαρονάδες και πίτσες, ενώ οι Γάλλοι που δεν τα κατάφεραν, πήγαν στο Amore τους.

Κάποιοι άλλοι βέβαια έτρεξαν να κάνουν το Zidane Kick-with-head (έτσι το ονόμασα εγώ μιάς και δέν υπάρχει τίτλος). Τί είναι αυτό; Θα σας πώ και μετά θα σας δώσω το link. Χρησιμοποιείς το ποντίκι για να controlάρεις τον Zidane, και κάνοντας κλίκ, χτυπάς με κεφαλια τους ερχόμενους Ιταλούς παίχτες. Δείτε το in-action εδω

Εγώ σας καληνυχτίζω, θα τα πούμε αύριο, μιάς και με περιμένει ένα δύσκολο πρωινό... Μήν ξεχνάτε: Have fun but don't DRINK THE FANTA coz' you'll stay Bambaacha... (Θα αναλύσω αυτήν την έκφραση σε άλλο post)...

Καλή σας ανάγνωση :)

Crypto F200

Λοιπόννν... Το Crypto F200 είναι Ελληνικής (και καλά) κατασκευής, το οποίο το πασάρει η Forthnet με κάθε ADSL-in-a-box. Τί γίνεται όμως όταν το περάσεις στο PC; Το 80% των ADSL modem, (ή καλύτερα Network Adapter όπως θέλει η Crypto) είναι Χ-Α-Λ-Α-Σ-Μ-Ε-Ν-Α. Τι εννοώ χαλασμένα; Μπένεις στο Ιντερνετ κανονικά ρε παιδί μου και εκεί που surfάρεις με την φραπεδουμπα στο χέρι, και το τσιγάρο (εάν καπνίζετε) στο στομα, *ΤΣΑΚ* σου φορτώνει error ο browser οτι η σελίδα που προσπαθείς να μπείς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Μα πώς; Πρίν απο λίγο μπήκα εκει...

Πέρνεις τηλέφωνο στην Crypto ή στέλνεις e-mail, και εάν πέσεις σε γνώστη του επαγγελματος θα σε βοηθήσει, αλλιώς θα σου πέι κατέβασε τους νέους drivers, ή στείλτο για service/αλλαγή.Τέλος πάντων, εγώ επεσα σε έναν που μου έστειλε drivers μέσω email.Βάζω τους νέους drivers, και όλα καλα όλα ωραία το πρώτο 24ωρο δουλέυουν όλα ΓΑΝΤΙ που λένε... Μετά απο το πρώτο restart, αρχίζουν τα ίδιαααα.Σκύλιασα... Ρωτάω άλλους που έχουν το ιδιο N.A.(Network Adapter) κι εγώ το παθαίνω μερικές φορές μου λενε...

Τι να κάνω... ΤΙ να κάνω; Πώς παω να αποσυνδέσω το N.A., πιάνω την συσκευή έκαιγε στην κυριολεξία. Δέν μπορώ να πώ, πιάνω σταθερες ταχύτητες, αλλα με πετούσε κάθε τρείς και λίγο. Πώς τυχαίνει ρε παιδί μου μετά απο λίγες μέρες είχα πρόβλημα στο lan... Δέν μπορούσε ο bro μου να ανοίξει καμμία σελίδα. Πώς μου έρχεται η flashια, λέω κάτσε, θα βάλω έναν proxy server. Και απο τότε όλα ρολοϊ... Δέν με ξαναπέταξε...

Ποιος ξέρει τί εφταιξε? Πάντως τώρα άνετα βαράω και 48ωρα σε downloads :)
Γιαυτό, ή ξεφορτωθείτε το Crypto σας, ή βάλτε έναν proxy server στο lan σας :)

Until next time, thank you for passing by :)

Δευτέρα, Ιουλίου 10, 2006

Προβλήματα στις τραπεζικές συναλλαγές την Δευτέρα θα προκαλέσει η 24ωρη απεργία
που έχει προκηρύξει η ΟΤΟΕ, λόγω του «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις με τους
τραπεζίτες για την κλαδική σύμβαση του 2006.
Οι απεργοί τραπεζοϋπάλληλοι
έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7.30 το πρωί, μπροστά από το
Νομισματοκοπείο της ΤτΕ στο Χολαργό.
Σκοπός των κινητοποιήσεων δεν είναι
μόνον η άσκηση πίεσης προς τις τράπεζες για να ξεκινήσει η διαδικασία της
συλλογικής διαπραγμάτευσης για την κλαδική σύμβαση, αλλά και προς την κυβέρνηση,
στην οποία η OTOE καταλογίζει αδυναμία να εγγυηθεί τις διαπραγματεύσεις.
Οι
κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν μετά την εμπλοκή που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις
της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών την Πέμπτη, όταν οι τελευταίοι δεν
όρισαν την ομάδα που θα διεξάγει τις συνομιλίες για την υπογραφή της σύμβασης,
καθώς δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους να γίνει ο διάλογος επί συγκεκριμένης
ατζέντας και όχι εφ' όλης της ύλης.

Πηγή: In.gr


Άν και ξεφευγουμε απο τον σκοπό του Blog (να δείξω την γκαντεμιά μου προς τα έξω), θα έσκαγα εάν δεν το έγραφα αυτό! Τους καημένους του Τραπεζικούς Υπαλλήλους. Σε λίγο θα ζητήσουν επίδομα...ανθυγιεινής εργασίας. Θα μου πείς μέσα σε λεφτά δουλευουν που τα πιάνει του καθενός "βρωμιάρη" το χεράκι. Έτσι είναι αυτά. Θα βγάλουνε μυκητες στα δαχτυλα; Ποιος ξέρει. Βασικά γιατί λέω βλακείες; Computer έχουν, οποιαδήποτε στιγμη μπορουν να πάθουν ηλεκτροπληξία!

Τέλος πάντων, until next time, HAVE FUN!

Καραμανλής: "Οχι κομματικές σκοπιμότητες στην Παιδεία"

Να μείνει η Παιδεία μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, καθώς αποτελεί υπόθεση εθνική, ζήτησε την Πέμπτη το βράδυ ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του υπουργείου Παιδείας στο Αιγάλεω για την επιβράβευση των αριστούχων μαθητών των γυμνασίων της Δυτικής Αττικής. "Η Παιδεία έχει ως κυρίαρχο στόχο τη διάπλαση ελεύθερων, υπεύθυνων, δημοκρατικών πολιτών, Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη, είναι καθήκον της πολιτείας, είναι εθνική υπόθεση και γι' αυτό απαιτεί πολιτική χωρίς κομματικές σκοπιμότητες" τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας την Παρασκευή στη συνδιάσκεψη του κόμματός του για τη νεολαία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάλεσε τους νέους να επαναστατήσουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για την παιδεία. "Η πολιτική Καραμανλή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αποβλέπει στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας" τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου. "Καλούμε όλους να αντιδράσουν σε μια αντίληψη που θέλει τον πολίτη εξαρτημένο. Καλούμε τους νέους σε επανάσταση ελευθερίας και αξιοπρέπειας" πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι εννοεί την επανάσταση ως συμμετοχή.

Πηγή Mega Channel


Όλα καλά και όλα ωραία. Που το βλέπω το ωραία; Τέλος πάντων. Σας παρακαλώ! Δέν υπάρχουν κομματικές σκοπιμότητες στην παιδεία! Απλά κάθε φορά που αλλάζει υπουργος παιδείας, λέει "Ας κάνω κάτι για να φανεί στον κόσμο οτι δέν καθόμουν τοσο καιρό, αλλα δούλευα". Όντως δούλευε... Εμάς τους μαθητές. Αρχικά, ερχεται η κατάργηση των Πανελλαδικών στην Β' Λυκείου.Μετά, μειώνονται τα μαθήματα απο 9 σε 6. Έρχεται και το "πλαφόν"-όπως θέλουν να το ονομάζουν τα ΜουΜουΕ-του 10 και μένουμε στην απ'έξω. Γιατι όπως και να το κάνουμε, πιό εύκολα πέφτει ο βαθμός εάν γράψεις χαλια στο 1 απο τα 6, και πιό δυσκολα στο 1 απο τα 9.

Τώρα θα μου πείς "Τι κάθεσαι και ασχολεισαι; Άκρη δέν θα βρεις". Το ξέρω οτι δέν θα βρώ ακρη, αλλα εάν το κάνουν αυτο το 25% των μαθητών (εάν αρχίσουν να τα χώνουν και να πιέζουν το Υπουργείο Παιδείας), με έναν μαγικό τρόπο, όλα θα καλυτερέψουν. Είπαμε, να μήν περνάνε όλοι. Αλλα οι μισοί σχεδόν έμειναν απέξω (μαζί του και εγώ).

Next time παίδες...
Η Microsoft ανακοίνωσε την Πέμπτη πως θα προσφέρει ελεύθερο λογισμικό που θα επιτρέψει στο Word, Excel και PowerPoint να χειριστεί έγγραφα "αντιπάλων" σχημάτων τεχνολογίας όπως το γνωστό " Open Document Format " (ODF) , που συναντάμε σε σουίτες γραφείου ανοιχτού λογισμικού όπως το Open Office και το Star Office .
To σημαντικό είναι πως το συγκεκριμένο λογισμικό θα διαθέτει άδεια open source και θα υποστηρίζεται ως add-ins για διάφορες εκδόσεις του Microsoft Office .
Σχετικά με τους φόβους που υπήρχαν για το εαν οι μελλοντικές εκδόσεις της σουίτας γραφείου της Microsoft θα είναι ή όχι σε θέση να διαβάσουν παλαιότερα αρχεία η Microsoft δηλώνει πως τα translation tools θα είναι ευρέως διαθέσιμα στη βιομηχανία για να επιταχύνουν τη διαλειτουργικότητα των εγγράφων και να επεκτείνουν την ελεύθερη επιλογή των πελατών μεταξύ OpenXML και άλλων τεχνολογιών.
Πιο συγκεριμένα, το Open XML Translator θα υπάρξει διαθέσιμο στο γνωστό ιστοχώρο του SourceForge.net !
Το λογισμικό στο SourceForge.net θα μεταφράζει τα έγγραφα του Word σε OpenDocument και αντίστροφα, και θα είναι συμβατό με τις παλαιότερες εκδόσεις του Office με τελικό σχέδιο την γενική κάλυψη του Μicrosoft Office και μέσα απο το Excel και PowerPoint .
Ουάου! Κύριε Μπίλ, μας αφήσατε άφωνους! Μήπως πήρατε χαμπάρι, κύριε Μπιλ, οτι εάν δέν κάνετε κάτι τέτοιο χάνετε υποψήφιους αγοραστές ε;
Επειδή έχουμε ξεφύγει λίγο απο το θέμα του blog, άς κάνουμε μία "ανασκόπηση" για την beta έκδοση του Office 2007.

Είπα κι εγώ να κατεβάσω την έκδοση του Office 2007 απο την κυρα-Microsoft. Τί το ήθελα... Το μετάνιωσα! Αφού τελείωσε το download γύρω στις 2 τα χαράματα, λέω άντε ας το εγκαταστήσω και ας πέσω μετά για ύπνο.

Αμ δέ... Αμ δέ... Όχι, έπεσα για ύπνο. Το Office δέν εγκαταστάθηκε. Γιατί; Ανοίγω το αρχείο εγκατάστασης του Office, και μου λέει "The installation of this package failed." Οι κύριοι εκεί στην Microsoft, έχουν σκεφτεί μέχρι και την τελεία. Όμως έναν σωστό installer δέν λέν να κάνουν...
Όλοι προσφέρουν Free Internet! Όταν όμως λέμε όλοι, εννοούμε όλοι! Μόνο το υπουργείο x δέν δίνει ακόμα Free Internet.

Μήν τσιμπάτε παίδες! Καλύτερα να πάτε να αγοράσετε μία καρτούλα απο το περίπτερο, ή στην χειρότερη περίπτωση να χρησιμοποιήσετε το NetKey SMS της Forthnet! Εάν είναι το Free Internet κόστίζει περισσότερο απο μία καρτούλα, τότε να πάν να *λογοκρισία*.

Με την ορολογία Free Internet, εννοούν πρόσβαση στο Internet χωρίς πάγιο, αλλα με κωλοπιάσιμο στην χρέωση της κλήσης(~€1.5/ώρα). Για ποιόν λόγο να πληρώσω τα μαλλιοκέφαλα μου; Βέβαια εάν εσείς δέν μπαίνετε παραπάνω απο 1-2 ώρες ΤΟΝ ΜΗΝΑ στο Internet, τότε σας συμφέρει. Εγώ που μπαίνω 6 ώρες την μέρα, να κάτσω να μου φάει τα λεφτά ο Ο.Τ.Ε. με τον εκάστοτε Free Internet Provider?

Πλέον οι aDSL έχουν φτάσει σε αρκετά προσιτές τιμες (Call me BOX), οπότε είναι αμαρτία ρε παιδια να ΜΗΝ βάλετε κι εσείς... Σκεφτείτε οτι εάν αυξηθεί (κι άλλο) η ζήτηση, τότε θα πέσουν κι άλλο οι τιμές.

Πνεύμα οικονομίας ε; Μπα... Απλά κάνω ότι με συμφέρει. Έχει φάει ο Ο.Τ.Ε. λεφτά απο εμένα...Τόσα που θα ήμουν στην λίστα των εκατομμυριούχων εάν τα είχα στην άκρη ;)

Αντισταθείτε, γιατι...χανόμαστε!

Πανελλαδικές...αποτυχίες

Οι 2 στους 5 μένουν χωρίς μηχανογραφικο? Μπά... Όλοι θα κάνουν μηχανογραφικό τελικά, απλά δέν θα περάσουν όλοι σε κάποια σχολή... Αρχικά, η κα.Μαριέττα Γιαννάκου, Υπουργός Παιδίας (a.k.a Κατσίκα) , είπε στον Ελληνικό λαό, οτι το εκπαιδευτικό σύστημα θα πάει προς το καλύτερο! Εάν με το καλύτερο εννοεί το κλείσιμο πολλών σχολών σε περιοχές που στηρίζονται σε αυτές, τότε (σχεδόν) τα κατάφερε. Εγώ μένω με την απορία: "Θα κάνω μηχανογραφικό και θα περάσω, ή τζάμπα θα χάσω τον χρόνο μου;".

Μέγιστη αποτυχία μεταδίδουν όλα τα κανάλια, και η κα. Μαριέττα Γιαννάκου, απεφάνθη οτι θα μας περάσει όλους. Ποιούς όλους όμως, δέν μας διευκρίνησε. Τέλος πάντων, ας μήν τσιτόσουμε άλλο τα νευρα μας, γιατί δέν πάει άλλο! Μία η Ν.Δ. μάς τάζει οτι θα κάνει ότι δέν έκανε το ΠΑ.ΣΟ.Κ., και όμως, έκαναν ότι έκανε και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.! Αυξήσεις, αυξήσεις, αυξήσεις....., αυξήσεις, ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ του βαθμού δυσκολίας στις πανελλαδικές, και τρείς λαλούν και δυό χορεύουν. Και ύστερα παραπονιόμαστε γιατι μένει πίσω αυτός ο τόπος!

Until next time, have FuN!

Linux? No Please!

Είπα κι εγώ να βάλω να δοκιμάσω linux. Μιάς και βαρέθηκα τα Windows,
λέω θα κάτσω και θα το κάνω ρε γαμ*τη μου! (Σορρυ για την λέξη :D).
Μιάς και πλέον το Crypto F200 υποστηρίζεται απο τις εκδόσεις του
Kernel (Η "ψυχή" του linux σαν να λέμε) 2.6.17 και πάνω χωρίς
"πειράματα", ας το προσπαθήσω.
Κατεβάζω λοιπόν τα Slackware 10.2, αλλά η εγκατάσταση είναι
παν-δύσκολη, καθώς δέν έχει ένα στοιχειώδες GUI. Πώς μου έρχεται στο
μυαλό, να κατεβάσω το Fedora Core. Ετσι λοιπόν, μετα απο ώρες
κατεβάσματος, ξεκινάει ο "Γολγοθάς" μου. Γράφω το dvdάκι (ε ναί, 2 cd
δέν τους φτάνανε!), και ξεκινάω την εγκατάσταση. Πολύ όμορφος ο
installer, πολύ όμορφα γραφικά, γρήγορη εγκατάσταση (~15 λεπτα). Καθώς
τελιώνει η εγκατάσταση ζητάει επανεκκίνηση. Κάνει επανεκκίνηση, αλλα
δέν μπένει στις επιλογές εκκίνησης λειτουργικού... Δέν βαριέσαι, πάτα
ενα reset μωρέ... Ξανά τα ίδια... Λέω ασ'το, δέν είναι για σένα αυτα.
Πώς βάζω το cd των Windows για να κάνω την εγκατάσταση, και πατάω το
reset (όποιος το σκέφτηκε, του βγάζω το καπέλο! Έξυπνος ο τυπάς), μου
ανοίγει τις επιλογές εκκίνησης. Λέω απο μέσα μου: "Ώπα! Εδώ είμαστε".
Αφού έγινε η εκκίνηση του λειτουργικού, λέω ας κάνω update το kernel
στην τελευταία του έκδοση. Προσπαθώ επι μισή ώρα χωρίς αποτέλεσμα.
Αμαν πια! Δέν μπορούν να το κάνουν υπο μορφή installation; Τι φταίμε
εμείς οι άσχετοι (call me n00bας) να παιδευόμαστε χωρίς αποτέλεσμα...
Τέλος πάντων λέω ας κάνω format, και ας βάλω Windows (Home not-sweet
home).
Με τα πολλά, παραλίγο να χάσω όλη μου την ΝΟΜΙΜΗ ( :P ) συλλογή με
MP3, που έχω στον Η/Υ μου, παραλίγο, απο τα πολλά format, και
partitionings να χαλάσει (που λέει ο λογος) ο σκληρός δίσκος, τα
καταφέρνω, σώζω όλα τα MP3 μου, όλα (σχεδον) τα δεδομένα μου, και
νά'μαι πάλι εδώ με Windows.
No More Linux 4 Me!
Ίσως να στήσω ένα Virtual PC, και βάζωντας στα Windows τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ
βασικά, να τρέξω linux-over-windows. Αλλά ποτέ clean linux
installation. Δέν ξέρω για εσάς, αλλα εγώ πολύ το σηχάθικα αυτό το
πράγμα...